“Aki valaha nagy és eredményes művet alkotott, sohasem azért dolgozott, mert vonzotta a jutalom vagy félt a büntetéstől”
(Maria Montessori)

TANÍTÓINK

JANTNER PÁLNÉ MARIKA (Vezető tanító)

“Amit csak hall a gyermek, könnyen elfelejti. Amit lát is, már inkább megjegyzi. De amiben ő maga is tevékenyen részt vesz, az bizonyosan bevésődik az emlékezetébe.”
(Kodály Zoltán)

Mindig fontos volt számomra a gyermekek testi – lelki – szellemi fejlődése. A személyiséget így, komplex módon lehet megérteni, segíteni és fejleszteni. Munkámban mindig központi szerepet kapott a közösségformálás is. Együtt az ember többre képes, mint egymaga. A szeretet, az összefogás, a tisztelet és a kreativitás csodákra képes. A 30 év pedagógiai gyakorlat megerősített abban, hogy a gyermeknek ÉRZELMI BIZTONSÁGRA van szüksége ahhoz, hogy mindaz a lehetőség és tudás, ami benne van, kifejlődhessen.

Vallom, hogy van az a tanítási – tanulási folyamat, amelyben mind a gyermek, mind a pedagógus jól érzi magát – ez a közös élményen alapuló együtt tanulás.

Hiszem, hogy az érzelmi biztonságot, mint személyiség tudom biztosítani, a közös élményen alapuló játékos tanulást pedig a szakmai munkám alapozza majd meg.

Nagy öröm és beteljesedett vágy számomra, hogy elindíthatok egy magántanulói csoportot.

 

Részletes önéletrajzom

Ízelítő a projektalapú oktatásból – “Maci projekt”

Egy matekóra – másképp 🙂


 

SOMOGYI EMESE

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét,
megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog.”
( Szent-Györgyi Albert)

Tanítóként végeztem az ELTE-n. Pályám elején más irányt és lehetőséget is kipróbáltam, de mindez csupán megerősített abban, hogy a tanítás az én utam. A munkámat ma már hivatásomnak tekintem.

Az idén fejlesztőpedagógusi végzettséget szerzek, ami a mindennapi munkámban segítségemre lesz.

A gyerekek mellett életem másik alappillére a mozgás. Foglalkozom eltérő fejlődésmenetű gyerekek mozgásfejlesztésével, fitnesz instruktorként felnőttek testi-lelki harmóniájával.

Hat éve szervezek komplex kognitív- és mozgásfejlesztő iskola-előkészítő foglalkozásokat. Tudom, hogy egy hat éves elsősorban gyerek és csak másodsorban iskolás.
Igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy az óvoda és iskola közti átmenet minél zökkenőmentesebb legyen.

A pedagóguspálya legszebb, de egyben egyik legfelelősségteljesebb feladatát bízták rám, elsős tanító leszek.
Feladatom a gyerekek fejlettségéhez, teherbírásához mérten megszerettetni az iskolát, ahová jó minden reggel megérkezni.
Ahol nyugodt, szeretettel teli légkör, izgalmas feladatok és jó barátok várják.
Ahol minden nap valamivel gyarapodik, valami újat tudhat meg a világról és magáról.


 

KLOPFERNÉ ORLIK CSILLA

„A gyermek világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jó kedvvel, tevékenységre tevékenységgel felel.”
( Mérei Ferenc )

Már korán eldöntöttem, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, ezért is végeztem el az óvónői szakközépiskolát, majd a tanítóképző főiskolát.

A közel 20 évnyi tanítás során sokféle gyermekkel találkoztam. Minden gyermek külön személyiség, amit a tanítás-nevelés folyamatában mindig igyekeztem figyelembe venni. Hiszen: „Lehet a gyermeket könyvből nevelni, de mindegyik gyerekhez más könyv kell” (Thomas Gordon).
Vannak azonban olyan dolgok, ami közös bennük: a nyitottságuk, a tudásszomjuk és nem utolsó sorban az, hogy „dicsérettel táplálkoznak”. Hiszem, hogy ezeket kiaknázva egy összetartó közösségben lehet a legjobban elsajátítani a legtöbb tudást.

Az évek során több olyan továbbképzésen vettem részt, ahol sokféle hasznos módszert elsajátítottam és alkalmazom is azokat. Alapvető fontosságú dolognak tartom a játékos, tevékenységközpontú, tapasztalatszerzésen alapuló tanítást, amelyben a gyermek jól érzi magát. Hiszem azt is, hogy a gyermek-szülő-tanító hármas összefogásából a gyermeknek boldog iskoláskora lehet.


 

KOVÁCS GABRIELLA

„Aki lefele néz, nem látja a csillagokat.”
(Attila király üzenete)

Eleven vagyok, szeretem a változatosságot, nehezen tűröm a fölösleges szabályokat. Szeretek játszani, gondolkodni, egy jó csapatban szabadon alkotni. Sokszor kérdezem magamtól: Ha újra gyerek lehetnék, milyen iskolát választanék? Olyat, ahol mindezt megtehetem. És milyen angol órát szeretnék? Olyat, ahol együtt alkotunk, zenélünk, kiállítunk, játszunk, és nem félünk megszólalni angolul. Sok évnyi tanítás után is várom a szeptembert. Most még inkább, hiszen egy különleges iskolában kezdhetem az évet.


 

TÉGED KERESÜNK!

 

Tudjuk, hogy a jelenlegi iskolarendszer nem csak a gyerekeknek és a szülőknek okoz egyre több stresszt és fejfájást, hanem a benne dolgozó pedagógusok is nap mint nap szenvedő alanyai az elavult közoktatási rendszernek. Azt szeretnénk, hogy gyermekeinket motivált, elkötelezett és kreatív tanítók kísérjék végig első iskolás éveiken. Hisszük és tudjuk, hogy rengeteg olyan pedagógus van ma hazánkban akik boldogan valósítanák meg szakmai álmaikat egy erre fogékony és támogató környezetben. Mi Őket keressük! Mi Téged keresünk!

Tudásra szomjazó kis magántanulói csoportunknak nagy szüksége van lelkes, kreatív, gyerekszerető, a tanítás mellett a tanulást is fontosnak tartó pedagógusra, aki támogatja őket ezen az izgalmas úton, amit akár iskolának is nevezhetünk!

  • Őszintén szereted és tiszteled a gyerekeket, kíváncsi vagy rájuk, szeretnéd megismerni, megérteni a személyiségüket?
  • Tudsz azonosulni az alternatív szellemiségű oktatási elvekkel?
  • Dolgozz kis létszámú “osztállyal”/csoporttal, ahol lehetőséged, időd és energiád lesz az egyéni fejlesztésre!
  • Koncentrálj az iskolában ténylegesen “csak” a gyerekekre; kreatívan, a saját elképzeléseid szerint, sok mozgással segítve fejlődésüket!
  • Élj a szakmai kihívások adta lehetőségekkel és az ezek megoldásához szükséges döntési szabadsággal!

Csatlakozz teljes- vagy részmunkaidőben, Szigetszentmiklóson induló mini “iskolánkba”!

Vedd fel velünk a kapcsolatot! Várjuk jelentkezésedet! És ha mindez angolul is megy neked, akkor még inkább várjuk jelentkezésedet!

Az alábbi email címre kérünk küldd el azokat az információkat, amit szerinted tudnunk kell Rólad!

hello@szigetsuli.hu

 


 

További kérdésed van, vagy szeretnél jelentkezni?

Bármilyen felmerülő kérdéssel keress minket emailben (hello@szigetsuli.hu), telefonon (70 77 27 500) ill. a lenti űrlapot használva!

Örömmel visszahívunk, vagy e-mailben is szívesen válaszolunk!

Friss információkért pedig kövesd Facebook oldalunkat!